СБУ затримала групу диверсантів російських спецслужб

СБУ затримала групу диверсантів російських спецслужб

Оновлено
Укрінформ
СБУ припинила діяльність на території України диверсійно-розвідувальної терористичної групи спецслужб РФ і затримала її членів.

Про це на брифінгу заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Офіційно повідомляю, що Службою безпеки України припинено діяльність на території нашої держави диверсійно-розвідувальної терористичної групи спецслужб РФ у складі 7 осіб. Всі вони затримані і заарештовані. Сьогодні вранці ми закінчили черговий етап цієї операції і було затримано ще одну особу, яка сприяла діяльності цієї терористичної групи на території нашої держави”, - сказав Грицак.

За його словами, загалом з початку 2017 року на територію України з Росії і так званої “ДНР” було направлено декілька автономно діючих диверсійно-терористичних груп.

“Ці групи направлялися російською військовою розвідкою для здійснення політичних вбивств, для ліквідації офіцерів українських спецслужб”, - наголосив очільник СБУ.

За його словами, одна з диверсійно-терористичних груп 27 червня 2017 року “вчинила зухвалий злочин, терористичний акт, в результаті якого загинув генерал військової розвідки Максим Шаповал”.

“За аналогічним сценарієм, 4 квітня 2018 року, під час спроби закладання вибухового пристрою під автомобіль українського військового розвідника стався самопідрив. В результаті цього самопідриву виконавець, він же керівник російської диверсійно-терористичної групи, отримав важкі тілесні ушкодження”, - зазначив Грицак.

Читайте також: СБУ вважає організатором убивств українських розвідників генерала ФСБ Мінаєва

Він уточнив, що в процесі розслідування обох терактів "зібрані беззаперечні докази, які вказують, що обидва теракти сплановані, профінансовані, та організовані безпосередньо російськими спецслужбами”.

“Це були спільні операції ФСБ РФ та Головного управління Генштабу ЗС РФ, більш відомої як військова розвідка Росії. Організацію і здійснення обох забезпечили одні і ті ж самі особи з-поміж співробітників російських спецслужб”, - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-