Уряд виділив на навчання дітей у лікарнях 12 мільйонів - Гриневич

Уряд виділив на навчання дітей у лікарнях 12 мільйонів - Гриневич

Укрінформ
Кабінет міністрів уперше скерував 12 млн гривень на навчання дітей, які довгий час перебувають на стаціонарному лікуванні.

Про це розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час візиту до Івано-Франківська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд уперше скерував на навчання дітей у лікарнях субвенцію в сумі 12 млн грн. Є спільний наказ Міносвіти і Міністерства охорони здоров’я, який чітко описує цю систему. Система освіти надає відповідно вчителів, які працюють у школах, закріплених за лікарнею, і надає дидактичні та навчальні матеріали. Система охорони здоров’я має надати відповідні приміщення», - зазначила Гриневич.

За її словами, батьки дітей, котрі довгий час перебувають на лікуванні, мають подати заяву, якою підтвердять свою зацікавленість у тому, щоб їхня дитина навчалась в лікарні, а лікарі - відповідний дозвіл.

Читайте також: Міносвіти дасть мільярд на якісний інтернет в усіх школах

Кошти розділять пропорційно, відповідно до кількості медзакладів в області та тих дітей, які перебувають на довготривалому лікуванні.

Досі навчання дітей у школі залежало від лікарів та органів місцевого самоврядування. Зокрема, в Івано-Франківській обласній клінічній дитячій лікарні навчально-ігрові кімнати працюють з 2007 року. Вони обладнані сучасними меблями та дидактичними матеріалами Нової української школи. Державна субвенція, наголошує Гриневич, має гарантувати оплату праці для вчителів та наявність методичної літератури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-