Березовець визнав, що жарт про трагедію у Нотр-Дамі був

Березовець визнав, що жарт про трагедію у Нотр-Дамі був "за гранню"

Укрінформ
Політолог Тарас Березовець вибачився за свій невдалий жарт про Нотр-Дам-де-Парі і видалив цей пост зі своєї сторінки у соцмережі.

Про це він написав у Facebook.

"Що до Паризького собору, його втрата є безумовною трагедією для світової культури і я сумую про його втрату разом з усією французькою нацією. Я не мав наміру образити нічиї почуття і приношу свої вибачення всім, кого образив мій невдалий жарт. Собор у моєму пості був всього лише невдалою метафорою, і тому я видаляю свій неоднозначний жарт з минулого посту", - підкреслив політолог.

Він визнав, що жарт був "за гранню". Але, на його думку, він мало чим відрізняється від жартів "95 кварталу". Проте, зазначив Березовець, президент Франції і посол в Україні "вважали за можливе сісти за один стіл з людиною, яка є автором багатьох жартів, за які в Європі він давно б опинився без роботи".

Читайте також: Туск закликає країни ЄС взяти участь у відбудові Нотр-Даму

"Хіба це я називав свою країну німецької порноактрисою і порівнював жителів Західної України з розумово неповноцінними? Ми живемо в час інтерпретацій і напівправди. Моя особиста думка залишається особисто моєю, подобається вона вам чи ні. Зараз вам не забороняють читати і дивитися ті чи інші речі. Ні, вам просто пропонують «правильну» інтерпретацію. Вчора фабрика тролів Зеленського спустила на мене всіх собак, розміщуючи сотні абсолютно ідентичних постів одними словами в сотнях профілів. Діяли системно, нахабно, відкрито. Можете переконатися в цьому самі. Вже зовсім скоро з цієї жорсткою реальністю доведеться зіткнутися будь-кому з вас, хто посміє висловити дещицю критики на адресу пана Зеленського", - написав Березовець.

Як повідомлялося, політолог Тарас Березовець прокоментував пожежу в Нотр-Дамі, пов'язавши це з візитом до Парижа шоумена і кандидата у президенти України Володимира Зеленського. Жарт засудила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Масштабна пожежа у соборі Паризької Богоматері розпочалася ввечері 15 квітня. До цього моменту вогонь загасили. В результаті пожежі зруйновано головний шпиль собору висотою 96 м, проте основні конструкції, включаючи дві вежі і фасад, а також реліквії врятовані і збережені. Збиток, заподіяний вогнем, водою, обвалом дерев'яних конструкцій, поки що не оцінений, але, без сумніву, становитиме сотні мільйонів євро.

Прокуратура проводить розслідування. Серед попередніх причин загоряння називають обставини, пов'язані з проведенням робіт по реконструкції собору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-