НАБУ кличе на допит Кононенка і братів Суркісів

НАБУ кличе на допит Кононенка і братів Суркісів

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро викликало на допит депутата Ігоря Кононенка, а також братів Григорія і Ігоря Суркісів у справі розкрадань у сфері енергетики.

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі відомства.

"Детективи НАБУ викликали на допит Ігоря Кононенка і братів Григорія та Ігоря Суркісів у справі розкрадань у енергетиці", - сказала працівниця прес-служби.

Водночас у НАБУ відмовилися повідомити дату і час, на які згадані особи викликані на допит. У відомстві аргументували відмову таємницею слідства.

Читайте також: Кононенко має намір позиватися до Радіо Свобода через програму “Схем”

Як повідомлялося, 28 березня проект "Схеми" оприлюднив журналістське розслідування про виведення коштів "Запоріжжяобленерго", "Черкасиобленерго" і "Харківобленерго", контрольний пакет яких належить державі. У межах злочинної "схеми" кілька напівдержавних обленерго домовилися, щоб промислові підприємства платили за поставлену електроенергію не їм безпосередньо, а компанії "ХК "Енергомережа", якою керував екс-депутат від "Батьківщини" Дмитро Крючков.

Фірма зобов'язалася передавати гроші обленерго, однак не виконувала власні зобов'язання, заволодівши таким чином 1,4 млрд гривень. З телефонних розмов випливає, що Кононенко та Суркіси керували Крючковим і мали свою "частку" у "схемі". Участь у ній також імовірно брав народний депутат Ігор Котвіцький ("Народний фронт").

Кононенко заявив про намір подати до суду на "Радіо Свобода" через розслідування проекту "Схеми", назвавши його "банальним зливом" перед президентськими виборами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-