Геращенко нагадала про крах міфу

Геращенко нагадала про крах міфу "людини в балаклаві" - Семенченка

Укрінформ
Запит на нові обличчя згодом часто не відповідає очікуванням суспільства і виявляється звичайним міфом.

Таку думку висловила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook, згадуючи, як 5 років тому людям в якості "нового обличчя" презентували народного депутати Семена Семенченка на той час бійця в балаклаві, під якою згодом "виявилася порожнеча".

"5 років тому, після Революції Гідності і першого шоку від анексії Криму та війни на Донбасі, в суспільстві був величезний запит на нові обличчя. Ідеально в ці очікування вписався Образ людини в Балаклаві. Примітно, що суспільство знало цю людину під вигаданим ім‘ям, мало цікавилося деталями справжньої біографії, не звертало жодної уваги на вигаданий диплом, незаконно присвоєне «військове звання», не задавалося питанням, що ця людина робила в захоплених бойовиками приміщеннях Донецька. А кожен, хто намагався поставити бодай якісь питання Балаклаві, оголошувався «вчорашнім днем», корупціонером, ретроградом, набридлою мордою....А потім балаклава знялася. Пройшло 5 років. 5 років колотнечі, бійок, шашок, шоу. Ні нових принципів, ні нового змісту, ні нових горизонтів, ні нових досягнень, ні законів, ні відстоювання прав людини, нічого..... під нею не виявилося... Порожнеча", - написала Геращенко.

Вона зауважила, що на той час "людина в Балаклаві" ідеально вписувалася в очікування суспільства, образ запав в душу українцям, бо давав поле для фантазій, ілюзій, очікувань, і кожен виборець уявляв під балаклавою те, що хотів й про що мріяв - хтось героїчного, хтось чесного, хтось професійного, хтось ідеального, хтось непідкупного, хтось молодого, хтось досвідченого. "Головне - бідного, простого, свого, з народу. Нове обличчя, не таке, як набридлі старі. Нове, а значить апріорі краще, чесніше, розумніше, відповідальніше і працьовитіше. Як солодко обирати ілюзію", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Соболєв та Семенченко виходять з “Самопомочі”

При цьому вона звернула увагу на те, що шлях Семенченку - "людині в Балаклаві" у велику політику простелили "Великі Люди з Дніпра". "Великі майстри продавати виборцям Ідеальний Міф. Українська політика циклічна. Запит на міф - вічний", - констатувала перший віце-спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-