Підозрюваного в організації вбивства “Сармата” залишили за гратами

Підозрюваного в організації вбивства “Сармата” залишили за гратами

Укрінформ
Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці термін тримання під вартою Віктору Власюку, підозрюваному в організації вбивства учасника бойових дій Віталія Олешка (псевдо «Сармат»).

Про це повідомляє Громадське.

Зазначається, що сторона обвинувачення обґрунтувала необхідність продовження арешту ризиками втечі підозрюваного, тиску на свідків, слідство та знищення речових доказів.

Натомість сторона захисту Власюка заперечувала проти задоволення клопотання, наголошуючи на тому, що підозра необґрунтована, доказів вини недостатньо і взагалі справа сфальсифікована. До того ж, захист заявив, що в розшук Власюк був оголошений за хуліганство, а про його причетність до вбивства «Сармата» свідчать лише телефонні переговори з іншими фігурантами.

Читайте також: Суд продовжив арешт трьом фігурантам справи про вбивство "Сармата"

Віктору Власюку інкримінують організацію замовного вбивства, у разі доведення вини йому загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі. Також йому інкримінують розбійний напад і бандитизм.

За даними слідства, Власюк є лідером злочинного угруповання Дніпра, до якого входило близько 10 осіб. Саме Власюк, за версією слідства, отримав замовлення від невстановленої особи на вбивство лешка та разом з іншими підозрюваними Євгеном Бродським та Михайлом Сігідою розробив план вчинення злочину.

Як відомо, Віталій Олешко був убитий пострілом у спину 31 липня 2018 року у Бердянську.

8 квітня 2019 року Печерський райсуд продовжив на 2 місяці арешт трьом фігурантам убивства Олександру Обухову, Максиму Владимиренкову та Євгену Бродському.

фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-