Порошенко пообіцяв, що погодження заяви Гордєєва є не останнім рішенням у справі Гандзюк

Порошенко пообіцяв, що погодження заяви Гордєєва є не останнім рішенням у справі Гандзюк

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко запевнив активістів, що його майбутнє погодження заяви Андрія Гордєєва про звільнення з посади голови Херсонської ОДА буде не останнім рішенням з приводу прізвищ, які озвучувались серед замовників вбивства Катерини Гандзюк.

Про це активісти після зустрічі з главою держави повідомили на сторінці ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» у Facebook.

"Представники ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» були в Президента на закритій зустрічі без ЗМІ, диктофонів та мобільної техніки. Ми дізнались від пана Порошенка, що в цій справі Президент та активісти на одній стороні. Ми дізнались, що активісти борються за справедливість і Президент з повагою ставиться до їх боротьби. Ми дізнались від пана Порошенка, що заява Андрія Гордєєва про звільнення з посади голови Херсонської ОДА буде підписана Президентом", - зазначається у дописі.

Глава держави також пообіцяв активістам, що погодження заяви на звільнення Гордєєва "не останнє рішення з приводу прізвищ, які озвучувались серед замовників вбивства Гандзюк".

Як повідомляв Укрінформ, батько вбитої активістки з Херсона Катерини Гандзюк заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) нібито співпрацює з головою Херсонської облради Владиславом Мангером, а також головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти.

Читайте також: Гордєєв пояснив, чому написав заяву про звільнення

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла.

11 лютого 2019 року генпрокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-