Гордєєв пояснив, чому написав заяву про звільнення

Гордєєв пояснив, чому написав заяву про звільнення

Укрінформ
Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв заявив, що написав президентові заяву про звільнення з посади, бо не хоче, "щоб наслідки інформкілерства вплинули на спокій нашої держави".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, пояснюючи мотиви своєї відставки.

"Я не хочу, щоб наслідки інформкілерства проти мене, вплинули на спокій нашої держави, а разом з тим і на спокій Херсонщини. Я не хочу щоб в такий складний час виборів сфабрикований проти мене негатив хоч якимсь чином негативно відобразився на другому турі виборів Президента України та Верховного головнокомандувача", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Голова Херсонської ОДА написав заяву про відставку

"Є інтереси Держави, які для мене важливіші за будь-які посади! Я сам розвію будь-які сумніви та весь бруд щодо мене, який безпідставно поширюють в інформаційному просторі. В мене немає ні підстав, ні бажання ховатися за посадою ані від людей, ані від слідства. Я готовий захищати і буду захищати своє чесне ім‘я", – додав Гордєєв.

Читайте також: Порошенко сказав, що Гордєєв буде звільнений за тиждень - активістка

Як повідомляв Укрінформ, батько вбитої активістки з Херсона Катерини Гандзюк заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) нібито співпрацює з головою Херсонської облради Владиславом Мангером, а також головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти.

Читайте також: Через справу Гандзюк звільнився головний лісівник Херсонщини

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла.

11 лютого 2019 року генпрокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-