Порошенко сказав, що Гордєєв буде звільнений за тиждень - активістка

Порошенко сказав, що Гордєєв буде звільнений за тиждень - активістка

Укрінформ
Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який написав заяву про відставку, буде звільнений з посади за 7-8 днів.

Про це Президент Петро Порошенко заявив 6 квітня під час зустрічі з представниками громадських організацій, повідомила у Facebook одна з її учасниць - виконавчий директор "Центру протидії корупції" Дар'я Каленюк.

"Звільнення Гордєєва та Рищука - цю вимогу ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" озвучили кілька учасників зустрічі. Відповідь Порошенка: сьогодні після розмови з Президентом Гордєєв підписав заяву на звільнення. Офіційно він буде звільнений з посади керівника ОДА через 7-8 днів", - повідомила Каленюк.

Раніше стало відомо, що голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв написав заяву про відставку.

Як повідомляв Укрінформ, батько вбитої активістки з Херсона Катерини Гандзюк заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) нібито співпрацює з головою Херсонської облради Владиславом Мангером, а також головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти.

Читайте також: Голова Херсонської ОДА написав заяву про відставку

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла.

11 лютого 2019 року генпрокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-