Суд візьметься за позов Насірова до глави Мін’юсту

Суд візьметься за позов Насірова до глави Мін’юсту

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом екс-голови ДФС України Романа Насірова до міністра юстиції Павла Петренка щодо визнання протиправними дії з організації виконання запиту суду про арешт коштів за межами України. 

Про це інформує прес-служба суду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження і призначив на 17 травня підготовче засідання у справі за позовом від Романа Насірова до міністра юстиції України Павла Петренка щодо організації виконання міністром запиту Шевченківського районного суду міста Києва про накладання арешту на грошові кошти позивача, що знаходять поза межами України", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що до Окружного адміністративного суду міста Києва 2 квітня 2019 року надійшов позов від Романа Насірова, де він просить суд визнати протиправними дії міністра юстиції України Павла Петренка з організації виконання запиту Шевченківського районного суду м. Києва до міністра на підставі Конвенції Ради Європи про відмивання, пошук, арешт та конфіскацію доходів одержаних злочинним шляхом.

Окрім цього, позивач просить зобов’язати відповідача утриматись від направлення до компетентного органу Королівства Великої Британії та Північної Ірландії запиту Шевченківського райсуду міста Києва про міжнародну правову допомогу згідно з листом даного суду до міністра юстиції України Павла Петренка.

Як зазначено на порталі Судова влада, засідання проводитиме суддя Сергій Каракашян.

Читайте також: Насіров став "чемпіоном" з витрат на один голос виборця

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2019 року Шевченківський районний суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про арешт майже 300 тис. доларів, які перебували на британських рахунках екс-голови ДФС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-