Павло Гриб припинив голодування та цікавиться політикою в Україні

Павло Гриб припинив голодування та цікавиться політикою в Україні

Укрінформ
Український політв’язень Павло Гриб, якого у Росії незаконно засудили до 6 років ув’язнення, припинив голодування і вживає необхідні ліки.

Про це повідомив виконувач обов’язків генерального консула в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський, який нещодавно відвідав політв’язня в СІЗО, передає Громадське.

«Гриб харчується, вживає ліки та цікавиться політичною ситуацією в Україні», — сказав дипломат.

Він підтвердив, що 29 березня Гриб припинив голодування, яке тривало 4 дні.

Консул також переказав Павлові прохання лікаря Василя Притули не голодувати, бо це «для нього є нічим іншим, як самогубством».

«Гриб у найближчі дні очікує на зустріч з адвокатом для опрацювання своєї позиції у вищій судовій інстанції РФ», — додав Малишевський.

Читайте також: До Павла Гриба мають допустити українських лікарів – ЄС

Раніше уРосії заявили, що Павло Гриб припинив голодування, яке оголосив 25 березня.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі тяжкохворого українця Павла Гриба, визнавши його винним у "підбурюванні до тероризму". Гриб оголосив голодування.

Батько політв'язня заявив, що синові потрібна невідкладна операція, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, що призведе до смерті. У Павла Гриба синдром портальної гіпертензії, він інвалід дитинства.

19-річний українець Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Гомельській області Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Пізніше в інтерв'ю дівчина зізналася, що запросити хлопця до Білорусі її змусили співробітники ФСБ РФ.

У вересні стало відомо, що українець перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодара (РФ), йому пред'явлено звинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали співробітники ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-