Денісова каже, що в Україні бракує лікарів

Денісова каже, що в Україні бракує лікарів "первинки"

Укрінформ
В Україні спостерігається гострий дефіцит лікарів первинної медичної допомоги, тому дуже багато українців й не мають змоги укласти декларацію із сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

Про це під час засідання Кабінету міністрів у середу заявила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Моніторинг Уповноваженого засвідчив, що сьогодні значна кількість людей позбавлена можливості укладення декларацій з сімейним лікарем, терапевтом та педіатром за місцем проживання. Причина — відсутність потрібної кількості лікарів первинної ланки надання медичної допомоги”, - зазначила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання уряду 3 квітня 2019 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству охорони здоров'я у триденний термін доопрацювати проект постанови, що передбачає скасування з 1 квітня 2019 року фінансування первинної медичної допомоги за пацієнтів, які не підписали декларації з лікарем первинної ланки.

Читайте також: Медреформа: Супрун сказала, чого слід повчитися у Польщі

Раніше повідомлялося, що в Україні з 1 квітня 2019 року планується скасувати фінансування за “червоними” списками (за пацієнтів, які мешкають на території обслуговування закладу, але ще не підписали декларацію про вибір лікаря).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-