Під час весняного призову до армії підуть майже 19 тисяч юнаків

Під час весняного призову до армії підуть майже 19 тисяч юнаків

Укрінформ
З 8 квітня розпочнеться відправка перших команд призовників для проходження служби в ЗСУ. Загалом же протягом квітня-червня до лав армії підуть 18752 юнаки.

Про це під час брифінгу заявив начальника відділу комплектування та призову Генштабу ЗСУ Валерій Дендебера, повідомляє кореспондент Укріфнорму..

“Протягом квітня-червня поточного року відбуватиметься призов громадян України на строкову військову службу. Загалом цією весною-літом підлягають відправленню до військ 18752 особи, з яких 9 тисяч — для Збройних сил, 5152 юнака підуть до лав Національної гвардії України, 4 тисячі в Державну прикордонну службу і 600 осіб поповнять лави Державної спеціальної служби транспорту”, - повідомив Дендебера.

Робота призовних комісій усіх рівнів триватиме з 1 квітня до 30 червня, а відправка команд молодого поповнення розпочнеться 8 квітня та завершиться 27 червня 2019 року.

Для проведення весняного призову до лав ЗСУ передбачено 82,6 млн грн.

Читайте також: У соцмережах з'явився новий вид шахрайства – "призові опитування"

В Генштабі під час призову обіцяють зосередити увагу на вивченні особистих якостей призовників. Першочергово братимуться до уваги ділові, моральні, психологічні якості, стан здоров’я, фізичний розвиток, освітня і спеціальна підготовка та сімейний стан.

Головне при проведенні призовної кампанії - це набрати якісний кадровий ресурс, наголосив представник Генштабу. Дендебера пообіцяв, що в призовних комісіях будуть чітко дотримуватись норм закону в частині, що стосується надання права відстрочки громадянину від призову на військову службу, або людині, яка взагалі звільняється від призову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-