Суд у справі Мартиненка розглядав висновки щодо

Суд у справі Мартиненка розглядав висновки щодо "уранового" епізоду

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва переніс засідання у справі екс-депутата Миколи Мартиненка на 26 квітня.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

"Сьогодні судом досліджено низку аудиторських та експертних висновків, які підтвердили спричинення збитків у розмірі понад 17 млн доларів США ДП «СхідГЗК» внаслідок закупівлі уранового оксидного концентрату за посередництва австрійської фірми «ШТОЄРМАН», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на наступному судовому засіданні - 26 квітня о 9:00 - заплановано продовжити дослідження доказів сторони обвинувачення.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня 2018 року розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

Читайте також: САП сподівається на “мультиплікаційний” ефект “дрібних” справ

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для цього підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. грн.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-