Стартувала всеукраїнська акція

Стартувала всеукраїнська акція "Посади дерево миру"

Фото
Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак разом зі студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького висадили першу у цьому році Алею миру.

Таким чином дано старт всеукраїнській акції «Посади дерево миру», якою екологи намагаються привернути увагу громадян до питання довкілля, яке потерпає під час бойових дій, повідомляє Мінприроди.

“Стартувала цьогорічна акція «Посади дерево миру». Її вже встигли полюбити люди у різних куточках України, адже ми четвертий рік поспіль восени та навесні висаджуємо ці дерева – символи миру. По всій Україні їх вже десятки тисяч. У такий спосіб ми хочемо привернути увагу до проблем довкілля і наголосити, що його стан стосується кожного",- сказав міністр.

Він закликав українців долучатися до ініціативи, брати на себе відповідальність за збереження природи.

Семерак нагадав, ідея акції «Посади дерево миру» належить Українській греко-католицькій церкві (УГКЦ), потім її підтримала Українська православна церква.

Зазначається, що настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ та митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан провів молебень за мир в Україні.

Читайте також: Порошенко підписав Стратегію екологічної політики до 2030 року

За даними Мінприроди, з моменту започаткування акції «Посади дерево миру» у більш як сотні міст і сіл, зокрема й у прифронтовій зоні, були висаджені дерева. Щороку до акції також приєднуються національні природні парки, заповідники, ботанічні сади, навчальні заклади, місцеві органи влади, депутати всіх рівнів і представники різних міністерств і відомств.

Фото: Мінприророди
Фото: Мінприророди

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-