Перестрілка силовиків у Княжичах: двом підозрюваним

Перестрілка силовиків у Княжичах: двом підозрюваним "світить" довічне

Укрінформ
Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування перестрілки в Княжичах, у результаті якої загинули четверо правоохоронців.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті ГПУ.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою п’яти службових осіб Національної поліції, якими організовано та забезпечено незаконне застосування 04.12.2016 вогнепальної зброї у с. Княжичі, внаслідок чого від кульових поранень загинули 4 співробітники поліції", - йдеться у повідомленні.

У ході слідства було встановлено, що керівники ряду підрозділів ГУ Нацполіції у Києві, перебуваючи в с. Княжичі Броварського району Київської області, перевищуючи надану їм владу та виходячи за межі наданих їм прав і повноважень, діючи умисно, незаконно та безпідставно організували, а окремі з них забезпечили застосування та безпосередньо застосували вогнепальну зброю на ураження людей. Це призвело до смерті чотирьох співробітників Національної поліції України, пошкодження службових автомобілів, іншого майна поліції та зайвих витрат із державного бюджету, чим спричинено тяжкі наслідки інтересам держави, зокрема у вигляді матеріальної шкоди на загальну суму понад 3 млн грн.

Читайте також: Стрілянина у Княжичах: ГПУ назвала фігурантів справи

Дії п’яти підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади, яким спричинено тяжкі наслідки). Крім цього, одного з підозрюваних також за ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5 ч. 2 ст. 15 КК України (замах на умисне вбивство двох і більше осіб та вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб), а ще двох за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 27, п. п. 1, 5 ст. 115 КК України (організація умисного вбивства двох і більше осіб, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб та замаху на умисне вбивство).

Головне слідче управління відкрило матеріали справи для ознайомлення з ними підозрюваних та їх адвокатів.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років, а двом з них у вигляді довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-