Стрілянина у Княжичах: ГПУ назвала фігурантів справи

Стрілянина у Княжичах: ГПУ назвала фігурантів справи

Укрінформ
Генеральна прокуратура завершила розслідування у кримінальному провадженні за фактом загибелі поліцейських у грудні 2016 року під час перестрілки у Княжичах Київської області.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Княжичі. Завершено досудове розслідування, підозрюваним, захисникам, потерпілим та їх представникам відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення", - написала вона.

За даними прокуратури, у справі фігурують 5 підозрюваних: тодішні начальник управління карного розшуку поліції Києва; заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління столичної поліції; старший інспектор відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії поліції Києва; начальник управління оперативної служби поліції столиці; начальник відділу управління оперативної служби поліції Києва.

"У порядку ст. 290 КПК України 15.05.2018 підозрюваним, захисникам, потерпілим та їх представникам повідомлено про завершення досудового розслідування та відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення", - зазначається у дописі.

Читайте також: Стрілянина у Княжичах: суд зняв з Куряти електронний браслет

Під час розслідування встановлено, що 4 грудня 2016 року начальник управління карного розшуку ГУ НП в м. Києві, перебуваючи в с.Княжичі Броварського району Київської області, за пособництва начальника управління оперативної служби ГУ НП в м. Києві та начальника відділу УОС ГУ НП в м. Києві, спільно з начальником відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії ГУ НП в м. Києві, заступником начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління поліції ГУ НП в м. Києві організували, а старший інспектор відділу управління Корпусу оперативно-раптової дії ГУ НП в м. Києві спільно з начальником відділу управління КОРД та заступником начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління поліції забезпечили застосування та безпосередньо застосували вогнепальну зброю по людях на ураження, що спричинило смерть чотирьох співробітників поліції, пошкодження службових автомобілів, іншого майна і зайвих витрат із держбюджету. Цим вони спричинили тяжкі наслідки інтересам держави, зокрема у вигляді матеріальної шкоди на загальну суму понад 3,2 млн грн.

Посадовці обвинувачуються у перевищенні службових повноважень, тобто діях, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що супроводжувалось застосуванням зброї, та якими інтересам держави заподіяно тяжких наслідків (ч. 3 ст. 365 ККУ); в організації закінченого замаху на умисне вбивство двох або більше осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5 , ч. 2 ст. 115 ККУ); в організації умисного вбивства двох або більше осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (ч. 3 ст. 27, п. 1, п. 5, ч. 2 ст. 115 ККУ); декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 ККУ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-