Держбюро розслідувань порушило понад 90 справ проти працівників СБУ

Держбюро розслідувань порушило понад 90 справ проти працівників СБУ

Укрінформ
У провадженнях ДБР найбільше фігурують представники правоохоронних органів. Зокрема, 2201 представник Нацполіції, 226 представників органів прокуратури, 92 — представників СБУ і 91 провадження щодо працівників ДФС.

Про це під час брифінгу заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із 27 листопада по 1 березня 2019 року слідчими ДБР розслідується 5 тис 794 провадження. З цих проваджень 1622 внесено до ЄРДР слідчими Державного бюро розслідувань, і 4 тис 172 провадження передано нам за підслідністю... Серед інших правоохоронців, які є учасниками проваджень, 226 — це з органів прокуратури, 92 провадження з СБУ і 91 провадження — з працівниками Державної фіскальної служби", - заявив Труба.

Він зазначив, що найбільше справ наразі розслідується слідчими Полтавського, Київського та Краматорського територіальних управлінь.

Читайте також: ДБР розслідує 22 справи щодо катувань затриманих

За словами очільника бюро, в провадженнях найчисельнішими є представники правоохоронних органів - 2 826. Друге місце посідають провадження щодо військових злочинів - 2294. Серед фігурантів розслідувань також є 202 судді та 7 високопосадовців.

"Серед представників правоохоронних органів найбільше фігурує працівників Національної поліції — це 2201 особа", - поінформував Труба. Разом з тим, він наголосив, що в бюро розслідуються порушення щодо всіх правоохоронців — від патрульного до керівника структурного підрозділу. Враховуючи, що кількість правоохоронців в країні становить сотні тисяч, то така чисельність фігурантів не є кричущою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-