Президент пояснив, чому довго не підвищували соцстандарти

Президент пояснив, чому довго не підвищували соцстандарти

Укрінформ
Провести монетизацію субсидій, індексацію пенсій, виплатити разову виплату до мінімальної пенсії, допомогати багатодітним родинам раніше не було можливості, бо вкрай необхідно бути забезпечувати армію.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"А чому раніше цього не було? Бо раніше наша армія була гола і боса. Ми не просто забезпечували бронежилетами, а як Президент зараз можу сказати про це, що ми шукали гроші для того, щоб купити штани, шкарпетки, забезпечувати. Останні копійки йшли на те, щоб закупити озброєння, радіотехнічні засоби", - сказав Порошенко.

За його словами, нині ж є можливість подбати про пенсіонерів.

«На сьогоднішній день те, що відбувається зараз – це є війна з бідністю. Якщо вони (опоненти – ред.) називають це підкупом, я хочу наголосити – цим підкупом, як вони називають, або боротьбою з бідністю я буду займатися наступні п’ять років. З кого треба починати? З пенсіонера. Чому? Бо вони постраждали найбільше від війни. Бо зростає мінімальна, середня заробітна плата, пенсії зростали найменшими темпами. І тому зараз всі ресурси держави маємо віддати пенсіонерам», - сказав Глава держави, коментуючи заяви про те, що його опоненти називають це підкупом виборців.

Як повідомлялося, чотири роки Президент України Петро Порошенко витрачав дивіденди на благодійну допомогу, обсяги якої склали 1,5 млрд грн. Значна частина з них – це підтримка української армії.

Читайте також: Порошенко розповів, що йому казали чотиризіркові генерали НАТО у 2014-му

Порошенко зазначив, що опоненти не лише вдаються до критики, а й намагаються перешкоджати реалізації зазначених заходів. «Вони не тільки говорять, вони навіть діють. Це божевілля – вони спробували зареєструвати проект постанови, якою скасовується підвищення пенсій для пенсіонерів через механізм індексації. Вони забороняють виплачувати компенсацію в зв’язку з тим, що їм здається, що краще залишити пенсіонерів так, як є зараз. Але я їм цього не дозволю», - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-