Справа Гандзюк: відео з Левіним є спробою захисту

Справа Гандзюк: відео з Левіним є спробою захисту "відбілити" Мангера - ГПУ

Укрінформ
Генпрокуратура розглядає відео з підозрюваним у вбивстві Катерини Гандзюк Олексієм Левіним як спосіб захисту його, а також голови Херсонської облради Владислава Мангера.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook речник відомства Андрій Лисенко.

"Відео Олексія Левіна, яке нещодавно з’явилося в мережі Інтернет, розглядається виключно як спосіб захисту підозрюваних у вбивстві: Левіна та Владислава Мангера, адвокати якого організували це інтерв’ю. Тим більше, що воно з’явилося в Україні саме в дні розгляду в Шевченківському райсуді зміни запобіжного заходу щодо Мангера, де прокуратура, як відомо, наполягає на безальтернативному арешті", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що жодного доказового значення інтерв’ю особи, що переховується від слідства, немає.

"Одночасно уповноважений заявити, що в цьому відео Левіна для нас немає новин у зв’язку з тим, що останнім часом слідство отримало додаткові докази, що можуть призвести до розширення кола підозрюваних в замовленні та організації злочину. Слідство розглядає робочі версії, які не виносяться в публічну площину.

Зрозуміло, що прізвищ та суті здобутих показів розголошувати на цьому етапі в інтересах слідства я не маю можливості", - повідомив Лисенко.

Він запевнив, що прокуратура здійснить усі необхідні процесуальні дії, як тільки докази будуть достатніми для пред’явлення підозри і обрання запобіжного заходу.

Раніше "Слідство. Інфо" повідомило, що до них потрапив відеозапис, на якому підозрюваний у організації вбивства Катерини Гандзюк Олексій Левін розповідає, що колись Євген Рищук, заступник губернатора Херсонщини, звертався до нього з пропозицією "покарати Гандзюк" - за гроші. За словами Левіна, на цю пропозицію він не пристав.

Читайте також: Суд у справі Мангера: активісти влаштували словесну перепалку

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла кілька операцій та 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-