"Вояж" Бойка і Медведчука до Москви: прикордонники пояснили свої дії

Укрінформ
Інспектори ДПСУ можуть лише перевіряти документи, які дають право на перетин кордону, і якщо стосовно громадянина немає обмежень від інших правоохоронних органів, він може перетнути кордон.

Про це повідомив у середу у Facebook помічник голови ДПСУ, речник відомства Олег Слободян, коментуючи заяву генпрокурора Юрія Луценка щодо перельоту Віктора Медведчука і Юрія Бойка до Москви.

"Щодо повноважень Держприкордонслужби під час здійснення прикордонного контролю. Інспектори державної прикордонної служби приймають рішення про надання дозволу громадянам на перетин кордону після перевірки документів, які таке право надають. Якщо документи дійсні і стосовно даного громадянина немає обмежень в перетині кордону з боку інших правоохоронних органів - він може перетнути кордон", - зазначив він.

За словами Слободяна, що стосується дозволу на виліт повітряних транспортних суден, "то це питання не в компетенції Держприкордонслужби".

Читайте також: Гройсман доручив перевірити, хто дозволив переліт Бойка до Москви

Раніше 27 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що за фактом незаконного перельоту голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука і кандидата в Президенти України Юрія Бойка до Москви буде зареєстроване кримінальне провадження. Луценко додав, що у нього є питання не лише до посадовців Державіаслужби, які пропустили літак з Медведчуком і Бойком до Москви, а й до працівників Державної прикордонної служби України.

Як повідомлялося, народний депутат України, кандидат у Президенти Юрій Бойко минулого тижня зустрівся з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим у його резиденції в Горках. Участь у зустрічі взяли також голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук та голова правління російського газового монополіста - ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

Після початку агресії РФ проти України у 2014 році між країнами було припинене пряме авіасполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-