Гройсман доручив перевірити, хто дозволив переліт Бойка до Москви

Гройсман доручив перевірити, хто дозволив переліт Бойка до Москви

Відео
Укрінформ
Прем’єр Володимир Гройсман дав доручення Державіаслужбі, ДПСУ та іншим компетентним органам перевірити, чи було допущено порушення закону і хто дозволив переліт кандидата у президенти, депутат Юрія Бойка у Москву на перемовини з главою російського уряду.

Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Доручення уряду: Державіаслужба, прикордонники, усі (служби — ред.) перевірити, хто діяв і в яких межах та де були допущені порушення закону України з відповідним реагуванням і інформуванням Кабінету міністрів України”, - зазначив Гройсман у відповідь на звернення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо законності прямого перельоту.

У свою чергу Аваков нагадав, що в Україні заборонено прямі перельоти з Києва до Москви, але Бойко літав у російську столицю саме з Києва.

“Чому так сталося, що в порушення законів України, в порушення санкцій України про заборону авіаційного сполучення з Російською Федерацією ми мали 22.03 переліт пана Бойка, народного депутата, спрямований Київ (Жуляни) — Москва о 12-50 і Москва — Київ (Жуляни) о 23:18”, - сказав Аваков.

Читайте також: За фактом перельоту Медведчука і Бойка до Москви відкриють кримінальну справу - ГПУ

Міністр також висловив переконання, що під час вказаного візиту у Москві велися “антиукраїнські переговори”.

“Я хочу поставити це питання і почути на нього відповідь: хто з державних чиновників приймав рішення в порушення заборони створити такий комфорт для людей, які у Москві з прем’єром Мєдвєдєвим обговорюють антиукраїнські питання”, - додав Аваков.

Як повідомлялося, народний депутат України, кандидат у президенти Юрій Бойко 22 березня зустрівся з прем'єр-міністром Росії Дмитром Мєдвєдєвим у його резиденції в Горках. Участь у зустрічі взяли також голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук та голова правління російського газового монополіста - ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-