Карпюк розповів про свої листування та привітання від Президента

Карпюк розповів про свої листування та привітання від Президента

Лист
Укрінформ
Український політв'язень в РФ Микола Карпюк у листі до української активістки в Ризі Тетяни Лазди розповів про своє листування з різними адресатами та про привітання від Президента України Петра Порошенка.

Про це Лазда розповіла Укрінформу, передавши копію листа.

«Щороку надсилає вітання з Новим роком та Різдвом Президент України Петро Порошенко. На Новий рік отримав лист від першого віце-спікера ВРУ Ірини Геращенко. Я їй описав свої роздуми, а вона дещо описала із заходів влади з політбранцям. Я їм всім дуже вдячний», - пише Карпюк.

Читайте також: Карпюк написав листа українській активістці у Латвії

Він дякує долі за те, що познайомився зі стількома людьми – тими, хто пишуть йому листи з усього світу. Але, попередив Карпюк, якщо хтось напише листа у в'язницю не російською мовою, то політв'язню передають тільки конверт, вилучивши сам лист.

Він також позитивно висловився про роботу українських консулів в Російській Федерації, оцінивши їх діяльність як професійну та самовіддану, оскільки вони постійно їздять по всій Росії на суди українських політв'язнів, в тому числі за тисячі кілометрів. Український консул також регулярно відвідує Карпюка в ув'язненні та щомісяця здійснює переказ грошей на рахунок політв'язня у в'язниці.

Читайте також: Ув'язненого в Росії Клиха перевіряють на онкологію

Микола Карпюк згадав про своїх адвокатів, «Іллю Новікова (Москва), Марину Дубровіну (Новоросійськ, але працює по всьому Північному Кавказу), Доку Ицлаєва (Чечня)», назвавши їх «високого рівня професіоналами». Зараз у в'язниці до нього іноді приїжджає Ілля Новіков, який живе ближче за всіх (політв'язень в даний момент знаходиться в московському Володимирському централі).

Особливо Карпюк зазначив, що радий тому, «як широко поширилася національна солідарність наших співвітчизників».

«Ви всі навіть не здогадуєтеся, як сильно розвинені ваші душі, як багато в серцях братолюбія», - резюмує в листі з в'язниці український політв'язень.

Читайте також: Геращенко отримала листа від трьох політв'язнів Кремля

Нагадаємо: 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні (РФ) засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО і наприкінці 1994 - початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія.

Обидва заперечують всі звинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-