Монетизація субсидій: українцям уже виплатили 5,7 мільярда

Монетизація субсидій: українцям уже виплатили 5,7 мільярда

Укрінформ
Громадянам України вже виплачено близько 5 мільярдів 700 мільйонів гривень монетизованих субсидій.

Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева повідомив на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"3 млн 370 тисяч домогосподарств отримали кошти для сплати за житлово-комунальні послуги на загальну суму 5 мільярдів 700 мільйонів гривень. Виплати ці проводилися як через Пенсійний фонд для пенсіонерів, так і через установу "Ощадбанк",- сказав Рева.

За його словами виплати через ПФУ були завершені у понеділок 25 березня. Йдеться про майже 4 мільярди гривень. Виплати через Ощадбанк здійсненні майже на 75%, додав міністр.

Мінсоцполітики неодноразово пояснювало, що субсидія, яку отримало домогосподарство готівкою у березні та отримає у квітні, завдяки розумному споживанню енергоресурсів може бути використана на власний розсуд сім’ї.

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці мають отримати "живими коштами". Старт монетизації субсидій дали у березні 2019 року.

Читайте також: Порошенко доручить уряду активніше інформувати українців про монетизацію

Прем'єр Володимир Гройсман попередив, що на початку монетизації субсидій можуть бути певні недоліки, оскільки такий процес запускається вперше.

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що середній розмір субсидії в Україні - 1500 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-