Порошенко доручить уряду активніше інформувати українців про монетизацію

Порошенко доручить уряду активніше інформувати українців про монетизацію

Укрінформ
Петро Порошенко доручить уряду з початку наступного тижня активізувати інформаційно-роз'яснювальну роботу серед українців про монетизацію, а також про те, кому і наскільки має бути підвищено пенсії.

Про це глава держави сказав у вечірньому ефірі телеканалу “Україна”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я доручу уряду активізувати роботу для того, щоб люди не стояли у чергах. Інформаційну роботу, в тому числі через соціальне інформування, та решту кроків влада має зробити. Я хочу наголосити, що звернуся до Кабінету міністрів зараз, користуючись можливістю, бо у нас є інформаційна гаряча лінія уряду, номер телефону 15-45, я прошу, щоб з понеділка по гарячій лінії мали можливість детально пояснити, кому мають бути виплачені 2 410 грн, який має бути розрахунок індексації пенсій, наскільки має бути підвищено. Мінімум на 17% зараз, вже у березні, і наскільки і як буде проведена монетизація, щоб мати можливість зекономити. Треба пояснити людям, як вони можуть використати ці гроші, які зараз отримують”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Військовий збір скасують наступного дня після завершення війни - Президент

Як повідомляв Укрінформ, громадянам України вже виплачено близько 400 мільйонів гривень монетизованих субсидій.

Процес монетизації субсидій передбачає, що кошти, зекономлені шляхом ефективного використання ресурсів, залишатимуться споживачам – отримувачам субсидій на власні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-