Супрун хоче кримінальну відповідальність за ліки без рецепту

Супрун хоче кримінальну відповідальність за ліки без рецепту

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я виступає за запровадження кримінальної відповідальності за продаж ліків без рецепту.

Про це сказала виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в інтерв'ю Радіо Свобода.

Зокрема, за її словами, в законі прописано, що аптека, яка продає ліки без рецепту, навіть якщо це ліки, які потребують рецепту, може бути оштрафована лише на 120 гривень.

“Немає кримінальної ніякої відповідальності. Для них (аптек - ред.) це дешевше, щоб мати бізнес, ніж дотримуватися закону. Зараз Держлікслужба розробляє зміни до закону. І ми підвищуємо цей штраф. І ми також будемо ставити кримінальну відповідальність за те, що видають ліки без рецепту”, - наголосила Супрун.

При цьому вона звернула увагу на проблему безконтрольного прийому антибіотиків.

Читайте також: Антибіотики без рецепта не продаватимуть - Супрун

“Це дуже велика проблема... Через те, що багато років користувалися антибіотиками неправильно, зараз дуже багато туберкульозу або інших хвороб, які вже не можуть лікуватися тими самими антибіотиками, бо вже є резистентність до них”, - сказала Супрун.

Вона зазначила, що минулого тижня на засіданні Кабміну було прийнято стратегію для боротьби саме зі стійкістю до антибіотиків.

“Краще, щоб люди не могли мати такий вільний доступ, бо в більшості не потрібно лікуватися антибіотиками, коли є вірусне захворювання... І ми мусимо звузити причини, чому ми користуємося ними”, - підкреслила глава МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-