У Білогородці відкрили сучасну амбулаторію на 11 тисяч пацієнтів

У Білогородці відкрили сучасну амбулаторію на 11 тисяч пацієнтів

Фото
Укрінформ
У селі Білогородка Києво-Святошинського району Київської області відкрили нову сучасну амбулаторію загальної практики сімейної медицини, готову обслуговувати 11 тисяч жителів цього та довколишніх сіл.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі народного депутата, голови парламентського Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артура Палатного, який взяв участь у церемонії відкриття амбулаторії разом з головою Київської ОДА Олександром Терещуком, головою Києво-Святошинської РДА Мирославою Смірновою та іншими посадовцями району.

Зазначається, що це перша амбулаторія такого типу, збудована за кошти місцевого бюджету з нуля замість згорілої під час пожежі в 2015 році. Для функціонування Білогородської амбулаторії вже закупили необхідне новітнє медичне обладнання та інвентар на 9 млн гривень. Жителі села отримали сучасний заклад з послугами рентгену, УЗД та стоматології. Також у новій амбулаторії є кілька сучасних палат стаціонару. Адреса закладу - село. Білогородка, вулиця Володимирська, 17.

Читайте також: На Київщині запрацювала амбулаторія з телемедициною

За даними прес-служби, амбулаторію збудували менш ніж за 2 роки, вартість робіт становила 58 млн гривень. Будівництво повністю профінансували з районного бюджету Києво-Святошинського району, оскільки розбудова сучасних закладів медицини – один з пріоритетів роботи районної влади. Ще 5 млн гривень виділила Білогородська сільська рада – на реконструкцію мереж для потреб амбулаторії.

"Надзвичайно приємно долучитися до відкриття нового медичного закладу, оснащеного новітнім обладнанням та необхідною медичною апаратурою. Відтепер мешканці Київщини мають можливість отримувати більшість первинних медичних послуг в одній із найсучасніших амбулаторій в Україні. Хочу наголосити, що ефективність роботи місцевої влади визначається не словами чи обіцянками, а реальними справами. І в цьому контексті голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова вже вкотре підтверджує свій професійний підхід та націленість на результат. В той час як місцеві популісти і псевдо-політики намагаються у Facebook критикувати керівництво району, шукати недоліки в їхній роботі, місцева влада демонструє високу ефективність роботи і конкретні досягнення", - зазначив під час заходу депутат Палатний.

Згідно з повідомленням, будівництво сучасного медичного закладу в Білогородці – масштабний проект, реалізований за ініціативи голови Києво-Святошинської райдержадміністрації Мирослави Смірнової за підтримки депутатського корпусу на чолі з головою райради Вадимом Гедульяновим. Безпосередньо виконувала проект Білогородська сільська рада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-