ТСК з розслідування нападів на активістів розглядає справу Ноздровської

ТСК з розслідування нападів на активістів розглядає справу Ноздровської

Укрінформ
Сьогодні Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів заслуховує інформацію щодо розслідування справи вбивства Ірини Ноздровської та нападів на активістів Київської області.

Засідання ТСК проходить у закритому режимі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у нас заслуховування Тимчасовою слідчою комісією інформації щодо розслідування правоохоронними органами Київської області кримінального провадження, порушеного за фактом умисного вбивства Ноздровської Ірини", - сказав голова ТСК Борислав Береза.

Він додав, що також члени комісії заслуховують інформацію про розслідування правоохоронними органами Київської області кримінальних проваджень щодо нападів на активістів Київської області, а також розглянуть деякі питання організації проведення засідання ТСК.

На засіданні присутні представники прокуратури Київської області, зокрема, заступник прокурора області Сергій Єфремов і заступник начальника Головного управління Національної поліції в Київській області Сергій Рикун.

Також у засіданні ТСК беруть участь громадські активісти з Київської області та представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

На засідання також були запрошені прокурор Київської області Максим Киричук і начальник Головного управління Національної поліції у Київській області Дмитро Ценов. Проте вони не з'явилися на ТСК.

Береза наголосив, що ТСК продовжує діяльність у рамках своїх повноважень і нагадав, що у планах комісії - два виїзних засідання.

"Ми вирішили їх робити після першого туру виборів, щоб не політизувати ситуацію і щоб депутати могли взяти участь у виїзному засіданні, не роблячи ніяких політичних заяв", - зазначив Береза.

Читайте також: Луценко обіцяє результати у справах Ноздровської і Гандзюк

Як повідомлялося, 29 грудня 2017 року в Києві зникла юрист Ірина Ноздровська, яка розслідувала справу про загибель своєї сестри унаслідок ДТП. Тіло Ноздровської знайшли 1 січня під Києвом у річці. Поліція заявила про умисне вбивство.

9 січня Вишгородський суд узяв під варту на два місяці Юрія Россошанського, головного підозрюваного у вбивстві Ноздровської.

10 січня начальник Кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін повідомив, що на підозрюваного вийшли через телефон, а згодом результати експертизи показали, що на потерпілій були виявлені частки, які належать Юрію Россошанському.

Ноздровська особисто вела справу про ДТП, у якому загинула її власна сестра. Головним підозрюваним у скоєнні ДТП є Дмитро Россошанський - син Юрія Россошанського, головного підозрюваного у вбивстві Ноздровської.

У липні 2018 повідомлялось, що підозру у справі Ноздровської змінили на умисне вбивство з особливою жорстокістю.

На початку грудня минулого року ВР створила Тимчасову слідчу комісію, яка займатиметься перевіркою відомостей та з'ясування стану розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. Головою ТСК обрано народного депутата Борислава Березу (позафракційний), заступником голови - народного депутата Сергія Алєксєєва (фракція "Блок Петра Порошенка").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-