Суд у справі Мартиненка розглядав докази щодо

Суд у справі Мартиненка розглядав докази щодо "уранового" епізоду

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва на засіданні у справі екс-депутата Миколи Мартиненка у вівторок, 19 березня, досліджував докази, які стосуються так званого “уранового” епізоду.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“19 березня 2019 року за участю прокурорів САП у Шевченківському районному суді міста Києва відбулося чергове судове засідання з розгляду обвинувального акта у кримінальному провадженні за обвинуваченням ряду осіб, у тому числі екс-народного депутата Миколи Мартиненка, а також діючих і колишніх посадових осіб ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК Енергоатом»”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, судом досліджено докази, здобуті в результаті виконання запиту про міжнародну правову допомогу, що полягав у отриманні фінансових документів австрійського компанії ШТОЄРМАН (переможця конкурсу з закупівлі урану для ДП «СхідГЗК») та проведення обшуку за місцем проживання її керівників.

Наступне судове засідання відбудеться 2 квітня, початок о 9 год.

Як повідомлялося, Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня 2018 р. розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

Читайте також: Справа Мартиненка: суд не повернув відстороненого прокурора

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для цього підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. грн.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-