Справа Мартиненка: суд не повернув відстороненого прокурора

Справа Мартиненка: суд не повернув відстороненого прокурора

Укрінформ
Шевченківський райсуд столиці не повернув прокурора САП Андрія Перова до складу державного обвинувачення у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

"За результатом розгляду заяви керівника САП Назара Холодницького про перегляд рішення суду, яким прокурор Андрій Перов був відсторонений від участі в справі, судом прийнято рішення про залишення заяви без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Шевченківський райсуд у вівторок дослідив два томи справи Мартиненка - зокрема докази, надані стороною обвинувачення стосовно закупівлі уранового оксидного концентрату ДП "СхідГЗК" в австрійської фірми Steuermann.

Наступне засідання у даній справі відбудеться о 9 годині 19 березня.

Як відомо, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів винесла догану прокуророві САП Андрію Перову за те, що він не дослухав до кінця рішення суду, яким було повернено закордонні паспорти Миколі Мартиненку, і начебто грюкнув дверима. Сам прокурор запевняє, що квапився підготуватися до іншої справи, а двері грюкнули через протяг.

Ця догана стала підставою для відводу Перова.

Читайте також: Суд не став розглядати заяву Холодницького стосовно справи Мартиненка

Згодом у САП назвали це рішення комісії спробою усунути прокурора через професійну діяльність і принципову позицію в кримінальному провадженні стосовно Мартиненка.

Шевченківський райсуд Києва 22 жовтня 2018 р. розпочав розгляд справи щодо екс-депутата Мартиненка. Окрім нього, у справі проходять ще п’ятеро обвинувачених: Володимир Богданець, Олександр Сорокін, Сергій Перелома, Руслан Журило та Валерій Васильков, які є посадовцями "Нафтогазу України", "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії", "СхідГЗК" та "Ядерного палива".

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів на постачання обладнання для цього підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні й виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. грн.

Крім того, Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-