Нові правила авіаперевезень: що зміниться для пасажирів

Нові правила авіаперевезень: що зміниться для пасажирів

Укрінформ
Державна авіаційна служба України затвердила Авіаційні правила України «Правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу», які набули чинності 5 березня 2019 року.

Про це повідомляється на сайті Державіаслужби.

"Набули чинності Правила повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу, затверджені наказом Державіаслужби від 26.11.2018 № 1239, зареєстрованим в Міністерстві юстиції 08 лютого 2019 р. за № 141/33112 (опубліковані в Офіційному віснику 05.03.2019 № 18). Впровадження Правил забезпечить вдосконалення чинного законодавства у сфері повітряних перевезень пасажирів та багажу з урахуванням тенденцій розвитку ринку, подорожей авіакомпаніями з моделлю ведення бізнесу low cost, застосування мобільних додатків для здійснення онлайн реєстрації, реєстрації пасажирів та багажу самостійно в аеропортах, впровадження більш гнучкої тарифної політики, яка дозволяє пасажиру обирати оптимальний тариф залежно від послуг, що пропонуються авіакомпанією", - йдеться у повідомленні.

Наказ про затвердження Правил набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

Згідно з опублікованими правилами, скасована норма про обов'язкове безкоштовне перевезення багажу певної ваги (раніше було встановлено 15 кг). Тепер інформацію про максимальну кількість і вагу багажу, який можна провозити безкоштовно, буде вказано лише в правилах авіаперевізника і договорі перевезення, що надається пасажиру.

Також змінилися правила стягнення плати за реєстрацію на рейс. Зокрема, зареєструватися безпосередньо в аеропорту можна безкоштовно, якщо це передбачено правилами застосування тарифу, за яким придбано квиток, або якщо не можна зареєструватися онлайн або в кіосках самообслуговування.

"В іншому випадку за здійснення реєстрації в аеропорту авіаперевізник може стягувати додаткову плату", - наголошується в тексті правил.

Змінилися і терміни закінчення реєстрації і посадки в літак. Тепер авіакомпанії можуть закривати стійки реєстрації не раніше 45 хвилин до вильоту, а виходи на посадку - не раніше 15 хвилин до вильоту (раніше 40 і 10 хвилин відповідно).

Читайте також: Ужгородський аеропорт прийняв перший рейс із Києва

Згідно з правилами, українські авіаперевізники, крім тих, які здійснюють виключно чартерні рейси із бізнес-метою та/або виконують виключно польоти, які не передбачають перевезення пасажирів між різними аеропортами або злітно-посадковими майданчиками, зобов’язані затвердити власні правила авіаперевізника державною мовою за попереднім погодженням їх з Державіаслужбою.

Як відомо, раніше в Україні діяла редакція правил повітряних перевезень пасажирів і багажу, затверджена Мінінфраструктури в грудні 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-