Студенти-медики взяли участь у міжнародному дослідженні якості вищої освіти

Студенти-медики взяли участь у міжнародному дослідженні якості вищої освіти

Укрінформ
У міжнародному моніторинговому дослідженні якості вищої медичної освіти взяли участь 6275 осіб. Це 88% усіх студентів 4-го курсу спеціальності “Медицина”.

По це повідомили в МОЗ.

“Міжнародне моніторингове дослідження якості вищої медичної освіти проходило в 19 медвузах. У ньому взяли участь 6275 студентів Це 88% усіх студентів 4 курсу спеціальності “Медицина”. Тестування відбувалося українською мовою та тривало 4 години”, - йдеться в повідомленні

Зазначається, що до 17 травня 2019 року МОЗ України отримає від розробника дослідження, Національної ради медичних екзаменаторів (США), звіти з результатами, на основі яких буде розроблено рекомендації щодо вдосконалення навчальних планів та освітніх програм.

Читайте також: МОЗ хоче знищити монополію держави на навчання лікарів

“Міжнародне моніторингове дослідження - це успішний кейс системного підходу до змін у медичній освіті. Таке дослідження дозволить побачити сильні та слабкі сторони навчання майбутніх лікарів. Це ще один послідовний крок міністерства в рамках стратегії розвитку медичної освіти. Наша мета - здібний, мотивований та кваліфікований лікар для пацієнта”, - зазначив заступник міністра Олександр Лінчевський.

За дотриманням вимог під час проведення дослідження стежили 180 спостерігачів.

Представники громадської спілки “Рух ветеранів України” відгукнулися на запрошення міністерства і пройшли спеціальний тренінг від Центру тестування при МОЗ, щоб стати спостерігачами. У МОЗ уточнюють, що в дослідженні не брав участі Одеський національний медичний університет (ОНМедУ). 

Фото moz.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-