Мінветеранів має функціонувати за принципом “єдиного вікна” - Фріз

Мінветеранів має функціонувати за принципом “єдиного вікна” - Фріз

Укрінформ
Раніше двадцять дві установи в той чи інший спосіб надавали послуги ветеранам. Ми ж намагаємося створювати Міністерство у справах ветеранів, яке має функціонувати за принципом «єдиного вікна» - у кожного ветерана має бути міністерство у власному гаджеті.

Про це повідомила в інтерв’ю Укрінформу міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

«Двадцять дві установи в той чи інший спосіб надавали послуги ветеранам, починаючи від оформлення відповідної пільги через отримання належної довідки і завершуючи безпосередньо послугами. Зараз ми намагаємося створювати Міністерство у справах ветеранів, яке має функціонувати за принципом «єдиного вікна». У планах, коли будуть зроблені наші ІТ-програми, у кожного ветерана має бути міністерство у власному гаджеті. Тобто, ми прагнемо наблизити ветерана до нас максимально, прибравши посередників, можливу корупцію чи якісь інші перешкоди. – сказала міністр. - Ти заповнюєш форму або пишеш звернення до міністерства в електронній формі і отримуєш відповідь або відповідну довідку з електронним підписом. І тобі не потрібно ходити по 5-6-ти інстанціях для того, щоб врегулювати питання. Навіть поновлення посвідчення УБД потребує декількох інстанцій. На моє переконання, все це має бути в одній установі».

Читайте також: Фріз затвердила склад Громадської ради при Мінветеранів

На запитання, чи розглядає міністерство питання монетизації пільг для ветеранів, Фріз відповіла: «У стратегічній перспективі – так. Але я виступаю за те, щоб держава могла як монетизувати пільгу, так і залишити її в іншому форматі, щоб ветеран мав право вибору. Зараз пільга на проїзд починає монетизуватися в окремих регіонах, що призводить до обурення, бо монетизація, наприклад, не покриває проїзду протягом місяця. А, за законом, ветеран має право на повністю безкоштовний проїзд. Відповідно, потрібно зробити так, щоб сам ветеран міг вирішувати: чи отримати пільгу коштами, з огляду на те, що він, наприклад, має власний транспорт і не користується громадським, та хоче спрямувати ці гроші на курси з вивчення нової мови. Чи, все ж таки, користуватися правом на безоплатний проїзд».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-