Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

МАУ не пустить в небо Boeing 737 MAX до підтвердження безпеки

МАУ не пустить в небо Boeing 737 MAX до підтвердження безпеки

Укрінформ
Українська авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» запевняє, що літак Boeing 737 MAX, який отримають наприкінці березня, експлуатуватимуть лише після процедури підтвердження безпеки та дозволів США, ЄС, України.

Про це йдеться у заяві МАУ, яка є у розпорядженні Укрінформу.

"До комерційної експлуатації літак буде допущений лише тоді, коли будуть проведені обов’язкові процедури для підтвердження того, що літак відповідає всім вимогам безпеки, і отримані дозволи на його польоти з боку авіаційної влади як мінімум США, ЄС та України", - йдеться у заяві.

Крім того повідомляється, що авіакомпанія МАУ зацікавлена у поповненні парку сучасними типами повітряних суден. Наразі у флоті МАУ літаків Boeing 737 MAX немає, але на 2019 рік запланована поставка трьох літаків цієї моделі. На даний час МАУ веде активний діалог з виробником літаків Boeing 737 MAX і уважно стежить за перебігом розслідування катастрофи рейсу ET302.

12 березня у коментарі Укрінформу МАУ повідомила, що отримає один Boeing 737 MAX 8 наприкінці березня і ще два до кінця року.

Як повідомляє NHK, модель 737 є лідером за обсягами продажу у світі, а модифікація Max 8 з підвищеною ефективністю витрати палива — центральним елементом у стратегії конкуренції Boeing c продукцією компанії Airbus. Однак зараз під питанням опинилася безпека цього літака.

Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines Boeing 737 Max 8, що прямував з Аддис-Абеби до Найробі. Загинули всі, хто був на борту, а це 157 осіб. Точні причини катастрофи поки невідомі. У понеділок слідчі знайшли бортовий самописець з лайнера та почали над ним працювати.

Читайте також: Грузія теж призупинила польоти Boeing 737-8 MAX і 737-9 MAX

Крім того, у жовтні минулого року розбився такий же літак авіакомпанії Lion Air в Індонезії.

Декілька країн та авіакомпаній ухвалили рішення призупинити використання Boeing 737 Max 8 після катастрофи літака цієї моделі в Ефіопії.

Плани на використання моделі Boeing 737 MAX 8 є в МАУ та SkyUp Airlines.

Компанія SkyUp у 2018 році підписала контракт на покупку п'яти літаків серії МАХ, а конкретно серії МАХ 8 з них - два. Поставки п'яти нових літаків очікуються в 2023 році. У SkyUp заявили, що не планують відмовлятися від покупки цих Boeing.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-