Брата Каськіва оголосили у розшук

Брата Каськіва оголосили у розшук

Укрінформ
За запитом НАБУ оголошено у розшук Олександра Каськіва, який є братом колишнього голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що Каськів Олександр Володимирович 1984 року народження з 1 серпня 2018 року переховується від органів слідства. Він звинувачується у порушенні ч.5 ст. 191 ККУ (привласнення і розтрата майна).

У Генпрокуратурі Укрінформу повідомили, що у базі Інтерполу Олександра Каськіва поки що немає, однак циркулярні запити розіслані до всіх країн-членів цієї організації.

Як відомо, детективи НАБУ встановили, що ряд осіб, в тому числі колишні чиновники Держінвестпроекту та державного підприємства «Державна інвестиційна компанія», зловживаючи своїм службовим становищем, уклали фіктивні договори позики між Держінвесткомпанією, ТОВ «ТД« Борисфен» і ТОВ «Боржава резорт» для реалізації національних проектів «Якісна вода» та «Олімпійська надія-2022». Після отримання коштів ці компанії, які, на думку детективів НАБУ, з самого початку не мали можливості для реалізації зазначених проектів, перерахували кошти на рахунки офшорних компаній, підконтрольних посадовим особам Держінвестпроекту. В результаті такої схеми державі завдали збитків на 259,2 мільйона гривень.

Читайте також: У Греції відпустили колишнього топ-менеджера Курченка, затриманого за запитом України

Так, в зазначеному провадженні було повідомлено про підозру двоюрідному і рідного братам Владислава Каськіва. Двоюрідного брата Олександра Матковського НАБУ затримало, а рідного - оголосили в розшук. Також Олександра Каськіва суд заочно взяв під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-