Семерак передав спецавтомобілі національним природним паркам

Семерак передав спецавтомобілі національним природним паркам

Укрінформ
Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак вручив ключі від автомобілів марки Renault Duster 20-ти об’єктам природно-заповідного фонду України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні були передані нові автомобілі, які були придбані за кошти з державного бюджету України. Це позашляховики, які передаються службі охорони національних парків. Ми сподіваємося, що це гарний підсилюючий захід для збереження української природи. І хочемо сказати, що це один з кроків, які були зроблені в минулому році, і продовжуватимуться в цьому році", - розповів Семерак.

За його словами, в 2018 році на фінансування об’єктів природно-заповідного фонду було виділено 238 млн грн з державного бюджету з природоохоронної програми.

"Це вперше за всю історію України. Вони були використані на придбання цих спецавтомобілей, на придбання спеціальних пожежних машин, купівлю приміщень для адміністрації парків, і також проектування інформаційно-освітніх центрів, які ми починаємо створювати”, - наголосив міністр.

Читайте також: Україна отримала новий інструмент екологічної оцінки, з яким працюють у ЄС - Семерак

Він зауважив, що ці автомобілі спеціально обладнані для їх використання в складних умовах і призначені для покращення роботи служби державної охорони установ ПЗФ Мінприроди.

Семерак додав, що це перша централізована закупівля спецавтомобілів установам природно-заповідного фонду за останні шість років . За його словами, тепер державна служба охорони ПЗФ зможе ефективно реагувати на виникнення пожеж, незаконні рубки, забруднення територій, створення стихійних сміттєзвалищ, браконьєрства та інших порушень природоохоронного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-