Денісова направила Москальковій клопотання про необхідність термінової операції Грибу

Денісова направила Москальковій клопотання про необхідність термінової операції Грибу

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час зустрічі з заступником голови місії ЄС в Україні Аннікою Вальдеманн висловила прохання продовжити тиск ЄС на Російську Федерацію щодо дотримання норма міжнародного гуманітарного права.

Про це вона повідомила на сторінці у Facebook.

“Висловила прохання щодо продовження тиску Європейського Союзу на РФ стосовно дотримання норм міжнародного гуманітарного права”, - зазначила Денісова.

За її словами, під час зустрічі з Вальдеманн обговорили питання щодо необхідності проведення термінової операції 20-річному політв‘язню Павлу Грибу, якого утримують у Ростові-на-Дону.

“Анніка Вальдеманн зазначила, що вона поділяє оцінку щодо серйозного стану Павла та висловила сподівання, що до хлопця допустять незалежних лікарів синхронно з допуском медиків до Кирила Вишинського”, - зазначила Денісова.

Водночас, омбудсмен повідомила голову місії ЄС в Україні, що направила клопотання Уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій щодо необхідності невідкладної операції Гриба у лікарні, але відповіді поки не отримала.

Під час зустрічі також йшлося про надання медичної допомоги трьом пораненим військовополоненим морякам: Василю Сороці, Андрію Ейдеру та Андрію Артеменко, зазначила український омбудсмен.

“За інформацією від Москалькової, Василю Сороці вже зробили передопераційне обстеження, але саму операцію чомусь затягують. Це створює ризик для його інвалідності, адже часу для відкладання хірургічного втручання немає”, - повідомила Денісова.

Також на зустрічі вона наголосила, що кримському татарину Едему Бекірову, який перебуває у тяжкому стані в Сімферопольському СІЗО на території тимчасово окупованого Криму, теж потрібна кваліфікована допомога лікарів та належні умови тримання.

Читайте також: Денісова вимагає від Москалькової надати список кримчан, яких “переслідує” Україна

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня 2018 року прокуратура спільно з СБУ в рамках кримінального провадження за фактами ведення Росією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні та державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости-Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій були отримані докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, державної та інформаційної безпеки. Керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського заарештували і оголосили підозру в державній зраді.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання його винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-