Акції Нацкорпусу: Порошенко вимагає покарати за насильство у Києві та Черкасах

Акції Нацкорпусу: Порошенко вимагає покарати за насильство у Києві та Черкасах

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вимагає повного розслідування та притягнення до відповідальності винних у сутичках в Черкасах та Києві.

Про це сказала представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко в ефірі ток-шоу на телеканалі “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Президент Порошенко обурений такими незаконними діями. Він вимагає повного розслідування і притягнення до відповідальності не тільки людей, які вчиняли хуліганські дії по відношенню до мирних громадян, а і людей, які застосували силу до правоохоронних органів. А це є пряма стаття Кримінального кодексу”, - заявила Луценко, відповідаючи на запитання, яка позиція Президента щодо ситуації, що сталася в Черкасах та Києві 9 березня.

Читайте також: Аваков прокоментував сутички "Нацкорпусу" з поліцією у Києві та Черкасах

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня під час охорони громадського порядку в центрі міста Черкаси, де відбулися масові заходи за участю великої кількості громадян, під час від’їзду Президента України представники Національного корпусу намагалися заблокувати кортеж глави держави та почали провокувати на бійку пересічних черкащан та поліцію.

Внаслідок сутичок у Черкасах постраждали 22 поліцейських.

Окрім того, також 9 березня в результаті сутички націоналістів і правоохоронців біля Адміністрації Президента України в Києві постраждало двоє поліцейських і нацгвардієць. Одного правоохоронця з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надано медичну допомогу на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-