Марина Порошенко відвідала Хмельниччину з робочою поїздкою

Марина Порошенко відвідала Хмельниччину з робочою поїздкою

Укрінформ
Дружина Президента Марина Порошенко відвідала з робочою поїздкою Хмельницьку область, що однією з перших приєдналася до проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Дружина Президента Марина Порошенко відвідала Хмельниччину з робочою поїздкою. Це одна із перших областей України, яка у 2017 році приєдналася до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації»”, - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що під час поїздки перша леді ознайомилася з роботою Інклюзивно-ресурсного центру Ганнопільської сільської ради Славутицького району.

“Це один із 26 ІРЦ в області. Центр обслуговує понад 5 тисяч дітей кількох наближених об’єднаних територіальних громад. У ньому створені умови для надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами”, - інформує прес-служба Президента.

Повідомляється, що також Марина Порошенко побувала в Ізяславському навчально-реабілітаційному центрі, де навчаються, виховуються і проходять реабілітацію 129 вихованців з ДЦП та наслідками поліомієліту.

Читайте також: Порошенко хоче розсекретити частину оборонного замовлення

“Головне завдання центру – соціальна адаптація. Багато випускників закладу закінчили вищі навчальні заклади, стали музикантами, керівниками підприємств, спортсменами. Серед випускників також учасник АТО Андрій Панчоха та волонтер Тетяна Юзепчук, яка за свою діяльність отримала грамоту Президента України”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначають у прес-службі Президента, за час проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» в регіоні кількість інклюзивних навчальних закладів збільшилася на 40% – до 187 шкіл, а кількість учнів з особливими освітніми потребами зросла на 25% – до 531 дитини.

Також у ході візиту на Хмельниччину Марина Порошенко ознайомилася з першими результатами реформування первинної ланки медицини та умовами праці сімейних лікарів в Ізяславському центрі Первинної медико-санітарної допомоги, який обслуговує майже 47 тисяч населення.

У місті Славута перша леді поспілкувалася з учнями та вчителями Славутського ліцею ІІ-ІІІ ступенів, який є флагманом сучасних освітніх реформ на Хмельниччині та в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-