В Україні торік удвічі збільшилася кількість нападів на журналісток

В Україні торік удвічі збільшилася кількість нападів на журналісток

Укрінформ
У минулому році кількість атак на жінок-працівниць медіа зросла на 50 відсотків у порівнянні з 2017 роком.

Про це заявив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко під час круглого столу «Онлайн-безпека журналісток. Загрози і вплив на свободу вираження думок», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я змушений констатувати, що в нас на 50 % зросла кількість фізичних атак на журналісток за минулий рік. І ми бачимо з вами абсолютно неприпустиму ситуацію, коли в прямому ефірі б’ють дівчат з мікрофонами, коли ідуть напади на редакції. І відповідно ми бачимо, що в нашому суспільстві багато політиків і журналістів виправдовують ось цю всю агресію”, - розповів Томіленко.

Він зазначив, що останнім часом в Україні поріг терпимості до журналістів дуже знизився, усі почали миритися з тим, що кожного дня політики або просто громадяни можуть легко чіплятися до представників медіа, які їм не подобаються. За його словами, іноді ця “культура ворожнечі” досягає дуже небезпечного рівня, і тому її результати можуть бути вкрай негативними.

Читайте також: З початку року сталось 13 нападів на журналістів - НСЖУ

“Ми засуджуємо і ворожнечу, і фізичну агресію, тож закликаємо політиків і посадовців ставати на захист прав журналістів, і цим давати приклад усьому суспільству”, - сказав Томіленко.

Як повідомлялося, Національна спілка журналістів України в 2018 році зафіксувала 86 випадків перешкоджання журналістській діяльності із застосуванням фізичної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-