За тиждень в Україні від грипу померли чотири людини

За тиждень в Україні від грипу померли чотири людини

Укрінформ
Через ускладнення, зумовлені захворюванням на грип, в Україні за тиждень померли 4 людини.

Про це повідомляється в Інформаційному бюлетені “Грип та ГРВІ в Україні”.

"За 9-й тиждень 2019 в Україні від грипу померли 4 людини. З початку епідемічного сезону зареєстровано 45 летальних випадків", - йдеться у повідомленні.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Симптомами грипу є висока температура, яка тримається мінімум п’ять днів; лихоманка; головний біль; ломота у м’язах і суглобах; загальна слабкість; втрата апетиту, можливо, нудота; кашель, що може тривати понад два тижні та нежить.

Читайте також: За тиждень на грип захворіли 12,5 тисячі киян

Щоб уникнути небезпечних наслідків, Міністерство охорони здоров’я України наполегливо рекомендує уникати надмірного призначення ліків та призначення бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРВІ, особливо – у дітей. На сьогодні не доведено ефективність таких методів: теплові процедури, фітотерапія, вітаміни, інтерферони, гомеопатичні препарати та антибіотики для профілактики.

Ці методи не допомагають вилікувати грип, а таке лікування може призвести до тяжких ускладнень, попереджають інфекціоністи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-