Архієпископ Климент поїде на суд до Павла Гриба - батько політв'язня

Архієпископ Климент поїде на суд до Павла Гриба - батько політв'язня

Укрінформ
Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент все ж поїде на суд до політв'язня Павла Гриба у Ростов-на-Дону.

Про це в ефірі телеканалу Прямий повідомив батько політв'язня Ігор Гриб.

"Вчора я розмовляв з владикою. Він сказав: "Я поїду, я доїду і буду у Павла". І я думаю, що на цих засіданнях наступного тижня він буде в Ростові-на-Дону", - сказав Ігор Гриб.

Як повідомляв Укрінформ, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент мав 3 березня виїхати до Ростова-на-Дону на зустріч із політв'язнем Павлом Грибом. Але його затримали просто в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя і відвезли до Центрального райвідділу міліції.

Владика розповів ЗМІ, що його затримали, аби допитати у справі про нібито пограбування церкви у Сімферополі, де він служить.

Згодом архієпископа перевезли до Київського райвідділу поліції у Сімферополі для опитування за новою заявою - про те, що він нібито "нецензурно лаявся" на ринку центрального вокзалу Сімферополя. Щодо нього силовики мали намір скласти протокол про "дрібне хуліганство".

Читайте також: Климент вважає, що йому не дадуть спокійно працювати у Кримській єпархії

Проте потім уповноважений з прав людини у РФ Тетяна Москалькова повідомила українському омбудсмену Людмилі Денісовій, що у діях ієрарха порушень не виявлено і він буде звільнений.

Адвокат Микола Полозов поінформував, що архієпископа Климента відпустили без складання протоколу.

Міністерство закордонних справ України висловило протест Російській Федерації та її окупаційній владі на території АРК з приводу безпідставного затримання архієпископа Православної церкви України Климента.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-