Іноземці можуть відстежувати свої біометричні посвідки на проживання онлайн — МВС

Іноземці можуть відстежувати свої біометричні посвідки на проживання онлайн — МВС

Укрінформ
Перевірити стан оформлення біометричної посвідки на проживання іноземці можуть на сайті міграційної служби.

Про це повідомляє прес-служба МВС з посиланням на дані Державної міграційної служби.

“Відтепер дізнатися про стан оформлення та виготовлення біометричних посвідок на тимчасове та постійне проживання в Україні можна за допомогою електронного сервісу «Перевірка стану оформлення документів» на офіційному веб-сайті ДМС”, - йдеться у повідомленні.

У міністерстві поінформували, що у 2018 році ДМСУ розпочала оформлення біометричних посвідок на тимчасове та постійне проживання для іноземців у вигляді пластикових карток з безконтактним електронним носієм. Уточнюється, що станом на кінець лютого в Україні було оформлено вже понад 60 тисяч таких документів.

“Раніше за допомогою сервісу перевірити стан оформлення біометричних документів могли лише громадяни України, відтепер сервіс доступний також і для іноземців. Важливо, що новий сервіс також доступний англійською мовою”, - уточнили у відомстві.

Читайте також: У пункті пропуску "Київ" порушують права іноземців — прокуратура

Так, у МВС наголосили, що електронні сервіси ДМС допомагають швидко отримати інформацію та прозоро отримати послуги з оформлення документів. Загалом, впродовж 2018 року сервісами ДМС скористалися 35 мільйонів разів.

Сервіс доступний за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-