Сотні активістів пікетували будинок Ігоря Гладковського у Козині

Сотні активістів пікетували будинок Ігоря Гладковського у Козині

Фото
Укрінформ
Представники націоналістичних організацій "Нацкорпус" і "Національні дружини" 3 березня пікетували будинок сина відстороненого від посади першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського - Ігоря Гладковського.

Про це повідомляється на сайті Нацкорпусу.

"Більше тисячі представників НК та НД беруть участь в акції біля маєтків Свинарчуків-Гладковських у Козині під Києвом", - йдеться у повідомленні.

За інформацією активістів, у Козині "ще з ночі" чергують бійці Нацгвардії та поліція.

Як зазначається, Нацкорпус вимагає взяти під варту й заарештувати рахунки і майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського та його сина Ігоря Гладковського, а також усіх причетних до розкрадань в українському оборонному комплексі, про які йшлося у журналістському розслідуванні.

Активісти пікетували будинок Ігоря Гладковського у Козині / Фото: Худякова Олена, Укрінформ

Крім того, активісти вимагають оприлюднення матеріалів усіх кримінальних проваджень, пов’язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету, а також щотижневого звіту генерального прокурора щодо розслідування таких проваджень.

В організації також заявили: якщо влада не вживатиме заходів, то наступну акцію вони влаштують 9 березня на майдані Незалежності у Києві.

Читайте також: У Раді вважають, що "корупційні викриття" запустять реформу Укроборонпрому

Раніше, 26 лютого, представники націоналістичних організацій вже проводили подібну акцію перед будинком Ігоря Гладковського. Тоді вони розкидали перед брамою папірці у вигляді грошей і розлили червону фарбу.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні. Він також звернувся з проханням на час перевірки викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, що підтримав і Президент Петро Порошенко.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко також були відсторонені від посад.

Верховна Рада доручила Тимчасовій слідчій комісії з розслідування корупції в армії дослідити у найкоротший термін оприлюднені факти щодо зловживань у державному концерні "Укроборонпром" та причетності до цього посадових осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-