Україна очолює світовий рейтинг захворюваності на кір — ЮНІСЕФ

Україна очолює світовий рейтинг захворюваності на кір — ЮНІСЕФ

Укрінформ
Кількість захворілих на кір в Україні є найбільшою у світі за результатами 2018 року.

Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на ЮНІСЕФ.

Згідно з даними Всесвітньої організації з охорони здоров'я найбільший приріст випадків кору у 2018 році у порівнянні з 2017 роком спостерігався в Україні, Філіппінах та Бразилії.

Лише в Україні, у 2018 році було зареєстровано 35 120 випадків інфікування, що більше ніж у другого і третього місць разом узятих. У Філіппінах зареєстрували 15 599 випадків у 2018 році, а в Бразилії - 10 262 випадки.

Загалом, 98 країн світу повідомили про те, що у 2018 році кількість зафіксованих випадків кору в них була більшою, ніж у 2017 році.

На думку ЮНІСЕФ, це свідчить про "зведення нанівець прогресу з подолання цього захворювання, якому дуже легко запобігти, але яке може бути смертельно небезпечним".

Організація нагадує, що кір - це дуже заразне захворювання, більш заразне, ніж Ебола, туберкульоз або грип. Вірус може жити в приміщенні протягом двох годин після того, як інфікована людина залишила його. Він поширюється повітряно-крапельним шляхом та ушкоджує дихальні шляхи.

Специфічного лікування від кору не існує, тож єдиним способом захиститися від інфекції є вакцинація.

Читайте також: У регіонах є понад 1 мільйон доз вакцини від кору

За даними Центру громадського здоров'я МОЗ України, за січень-лютий 2019 року на кір в Україні захворіло понад 20 тисяч людей, з них більш ніж половина - діти.

Загалом з початку спалаху кору померли 30 людей, з них дев'ятеро людей з початку цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-