У регіонах є понад 1 мільйон доз вакцини від кору

У регіонах є понад 1 мільйон доз вакцини від кору

Укрінформ
Україна забезпечена вакцинами КПК - у регіони доставлено понад один мільйон доз.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"Станом на 14 лютого в регіонах є 1 006 096 доз вакцини КПК (проти кору, паротиту, та краснухи) виробництва Бельгії та США. Нагадаємо, що специфічного лікування від кору не існує — запобігти захворюванню може лише вакцинація", - зазначили у ЦГЗ.

Читайте також: За тиждень на кір захворіли понад три тисячі українців

Як повідомляв Укрінформ, за 7-й тиждень 2019 року в Україні на кір захворіли 3 264 людини — 1 545 дорослих та 1 719 дітей. Найвищі показники захворюваності — у Львівській, Рівненській та Вінницькій областях.

Із 28 грудня 2018 року до 15 лютого 2019 року на кір в Україні захворіли 21 355 людей — 9 304 дорослі та 12 051 дитина. Цього року померло вже вісім людей, серед яких дві дитини, у 2018 році - 16 осіб.

Загалом з 2017 року на кір перехворіли понад 73 тисячі осіб, з них 28 випадків закінчилися летально.

Кір - інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. Дев’ять із десяти невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень - пневмонії, вушної інфекції, енцефаліту тощо, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Щеплення — єдиний надійний захист від кору, особливо якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-