З 1 березня в Україні стартує автоматична індексація пенсій

З 1 березня в Україні стартує автоматична індексація пенсій

Укрінформ
З 1 березня для понад 10 млн пенсіонерів буде проведено автоматичну індексацію пенсій, підвищення в середньому становитиме 255 гривень.
Про це заявив прем’єр Володимир Гройсман під час засідання уряду, повідомляє Голос України.

"Перерахунок пенсій здійснюватиметься 1 березня кожного року на основі двох показників: 50 відсотків рівня інфляції за попередній рік та 50 відсотків зростання середньої зарплати. Крім того, індексація пенсії відбуватиметься після зростання мінімального прожиткового мінімуму", - сказав він.

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що 1 березня під час щорічної індексації пенсії автоматично будуть перераховані для 10,2 мільйона пенсіонерів. «Середній розмір підвищення становитиме 255 гривень, а мінімальний — 100 гривень, тож індексація є диференційованою та не однаковою для всіх», — сказав він. 

Читайте також: Завданням уряду є підвищення мінімальної зарплати до $300 - Гройсман

Крім того, Рева нагадав, що 1 млн 900 тисяч пенсіонерів із мінімальними та нижче мінімальних пенсіями, які мають повний страховий стаж, отримають одноразові виплати по 2410 гривень. За його словами, ці виплати здійснюватимуться у березні та квітні двома частинами.

Міністр додав, що гроші на одноразові виплати надійшли за рахунок коштів від розмитнення автомобілів на іноземних номерах, так званих "євроблях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-