МІП презентувало платформу з вивчення української для іноземців

МІП презентувало платформу з вивчення української для іноземців

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики запускає Національну платформу з вивчення української мови для англомовних осіб SpeakUkraine.

Про це на презентації сказав державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Світ стає швидким, світ стає цифровим і, звичайно, що українську мову ми маємо презентувати відповідно до цих тенденцій. Ми вирішили запустити такий проект, який допомагає вивчати українську мову. Цей сайт потрібний дуже багатьом і в Україні, наприклад, тим, хто приїжджає вчитися, працювати в Україну, і за кордоном, наприклад третій-четвертій хвилі діаспори, тим хто не вчив українську мову, але хотів би її вчити. Тому сподіваємося, цей портал стане в нагоді українцям, неукраїнцям, всім, хто хоче вивчати українську", - сказав Біденко.

У свою чергу начальник управління публічної дипломатії МЗС Сергій Устименко відзначив важливість популяризації української мови за кордоном та повідомив, що МЗС бере на себе зобов'язання максимально розповсюдити інформацію про цей сайт і його можливості через закордонні дипломатичні представництва України.

Своїм досвідом вивчення української мови на презентації поділився колишній співробітник Посольства Японії в Україні, а нині редактор японської версії сайту Укрінформу Такаші Хірано.

"Мене часто запитують, скільки років я вивчав українську мову, я відповідаю — півжиття. Вивчати її я почав у дитинстві. Але це означає, що в Японії тоді не було можливості вивчати українську мову. Я щодня слухав касету українською мовою, яку купив через інтернет у Великій Британії. Мої колишні колеги з МЗС Японії, старшого покоління, так само вивчали українську мову. Тому я радію, оскільки ця національна платформа вивчення української мови — це величезна можливість для іноземців, які не живуть в Україні", - відзначив Такаші Хірано.

Читайте також: Під Радою вимагають ухвалити "мовний" закон

Портал SpeakUkraine був створений Асоціацією інноваційної та цифрової освіти та Академією навичок, яка вже реалізувала в Україні масштабний проект з вивчення іноземних мов LingvaSkills.

За словами одного з розробників порталу, лінгвіста. поліглота Віталія Зубкова, портал відповідає вимогам, які висуває Міністерство освіти та науки для вивчення української як іноземної по граматичному, лексичному наповненню, а також спирається на новітні методичні розробки у галузі вивчення іноземних мов.

На порталі для вивчення пропонуються 25 найчастіше вживаних тем, майже 100 уроків для швидкого опанування української мови. Також, за словами Зубкова, матеріал на порталі може доповнити роботу викладачів української як іноземної.

Окрім того, на порталі є посилання на електронні ресурси, підручники української для іноземців, мобільні додатки, які допомагають вивчити українську.

Навчатися можна в будь-який час, з будь-якого куточка світу. Навчання на порталі є безкоштовним тим, хто опанував весь курс, видається сертифікат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-