До eHealth приєдналися вже 1800 медзакладів

До eHealth приєдналися вже 1800 медзакладів

Укрінформ
До електронної системи eHealth приєдналися 1805 медичних закладів та 24,5 тисячі лікарів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

"До електронної системи eHealth приєдналися 1805 медичних закладів та 24,5 тисячі лікарів. Декларацію сімейним лікарем в системі уклали 25,9 мільйона українців. До системи долучилися також 15 МІСів (медичні інформаційні системи), які допомагають впроваджувати сучасні технологічні рішення до системи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пріоритет розвитку електронної системи eHealth було визначено на початку трансформації системи охорони здоров'я.

"Цей компонент допоможе повністю завершити декомунізацію системи і закласти в неї ринкові принципи (там, де це можливо). А також зробити медицину максимально незалежною від ручного державного управління та мікроменеджменту згори", - наголосили у МОЗ.

Підкреслюється, що діджиталізація — це ефективний запобіжник від корупційних ризиків. "У системі можна чітко відслідкувати кому, скільки та за які послуги були виділені кошти Національною службою здоров’я України", - пояснюють у МОЗ.

Читайте також: Рада ухвалила закон про трансплантацію

Також наголошується, що однією з основних переваг еHealth є те, що пацієнтам не треба зберігати копії своїх медичних карток та історію хвороби.

"Усі відомості про лікування пацієнта, його медичні протипоказання або хронічні хвороби можна легко знайти в системі. Лікар користуючись міжнародними протоколами та електронною системою, не зможе виписати пацієнту рецепт на непотрібні ліки, наприклад, антибіотики — система просто не дозволить цього зробити. Дані, що буде збирати система, дадуть можливість аналізувати епідеміологічні тренди та покриття імунізацією. Це шлях до більш ефективного розподілу ресурсів", - зазначили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-