Майно фігурантів справи про розкрадання в оборонній сфері можуть арештувати - Луценко

Майно фігурантів справи про розкрадання в оборонній сфері можуть арештувати - Луценко

Укрінформ
Майно, коштовності, квартири фігурантів справи про розкрадання в оборонній сфері можуть арештувати з метою повернення збитків у Держбюджет.

Про це повідомив на брифінгу генпрокурор України Юрій Луценко.
“Журналістське розслідування "Наших грошей" про розкрадання в оборонній сфері з’явилось у момент, коли ми стояли на фінішній прямій. Ми мали з’ясувати точну суму збитків. І це вже буде у лічені дні. Ми зробимо все, щоб ці кошти були повернені до держбюджету. Якщо для цього потрібні будуть арешти майна, коштів, квартир, ми будемо це робити”, - сказав Луценко.

Він зауважив, що всі причетні до справи особи перебувають в Україні. “Ми їх допитуємо останні дні, у тому числі і вчора. Ми вручимо їм підозри, і далі діятимемо згідно із законодавством”, - сказав генпрокурор.

Читайте також: Луценко визнав, що деякі деталі до військової техніки завозяться контрабандою з РФ

Як повідомляв Укрінформ, Луценко заявив, що перевірка Державною фіскальною службою контрагентів ТОВ "Оптимумспецдеталь" і ТОВ "Ренал", які фігурують у журналістському розслідуванні про розкрадання в оборонній сфері, виявила 20 мільйонів гривень збитків держбюджету. Луценко повідомив, що Генпрокуратура ще з 2016 року проводить слідство відносно багатьох постачальників на підприємства оборонного комплексу.

На початку 2017 року у ході санкціонованих судом обшуків у причетних до функціонування ТОВ "Оптимумспецдеталь" були вилучені докази, які вказують на можливість розкрадання державних коштів у особливо великому розмірі.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний Ігор Гладковський - син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Ігор Гладковський разом зі своїми спільниками нібито втричі дорожче постачали на українські оборонні підприємства деталі до військової техніки, які були ввезені контрабандою з Росії.

Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

У відповідь перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції, які пролунали у програмі "Наші гроші", та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-